עבור אנשים שומרי מסורת, חג הסוכות- מלבד היותו משמח ומאחד את המשפחה- כולל בתוכו כמובן גם את מצוות בניית הסוכה עצמה. על מנת לבנות סוכה למהדרין אשר תעמוד בכללי הדת, יש לשים לב לכמה דגשים. גם אנשים בוגרים אשר כבר בנו סוכה או שתיים בחייהם, מומלץ שירעננו את זיכרונם ויוודאו, עוד בטרם החג עצמו מגיע, כי הם מוכנים לבניית הסוכה ויש ברשותם את כל הציוד שדרוש לשם כך.
מתי מתחילים לבנות את הסוכה?
מוצאי יום הכיפורים נחשב ליום שבו ראוי להתחיל לבנות את הסוכה. הרעיון העומד מאחורי תאריך זה, הוא שהיהודי שממלא את מצוות הבנייה, יתחיל אותה מהרגע שבו סיים למלא מצווה אחרת- צום יום הכיפורים. סוכה למהדרין אמורה לשמש כמקום הבלעדי שבו יאכלו וישתו בני הבית במשך כל ימות החג, ולהוות עבורם גם מקום לינה. אך חשוב לדעת כי במידה והתנאים קשים ממש ואינם מאפשרים זאת- למשל מזג אויר סוער במיוחד, או שמדובר באדם נכה או חולה, שהשהייה בסוכה מסכנת אותו או מסבה לו אי נוחות רבה- אין חובה למלא את המצווה ככתוב, כלומר ישנם יוצאים מן הכלל הפטורים משהייה ממושכת בסוכה, כיוון שהרעיון הוא שהיא תשמח את לבבות האנשים.
מהי סוכה למהדרין?
סוכה צריכה לעמוד בכמה כללים חשובים מבחינת מיקום- מתחת לכיפת השמיים, כך שניתן יהיה לראות אותם מבעד לסכך- ומבחינת המבנה עצמו- גודל מינימלי ודפנות חזקות ועמידות, שלא יעופו ברוח. מכיוון שהסוכה הינה מבנה ארעי, אין חובה של הנחת מזוזה בפתחה, על מנת שתיחשב לכשרה. על הגג של הסוכה יש להניח סכך, כאשר ענפים של עץ דקל נחשבים לסכך "קלאסי" ונאה במיוחד. ניתן להדר את הסוכה ככל שחפצים בכך, ולאפשר לילדים להכין במו ידיהם ציורים וקישוטים לתלייה בתוכה.
כאשר חג הסוכות מתקרב, ובמידה והזמן קצר ואין די פנאי לאסוף קרשים לדפנות, ניתן למצוא בחנויות בישראל ערכות לבניית סוכה. הערכות הללו מכילות את כל הציוד הנדרש, להקמת סוכה למהדרין באמצעות בנייה פשוטה למדי, וכך ניתן לפנות את הזמן לארגון הארוחות הטעימות והקישוטים שיהפכו את השהייה בסוכה לנעימה ביותר.